top of page
Nagerecht
Chocolate Desserts
IMG_6423.jpg

Matcha cheesecake
 

Ingrediënten

Korst

80 gr Digestief koekjes verkruimeld

50 gr ongezouten boter, gesmolten

Cheesecake

250 gr roomkaas, kamertemperatuur

40 gr frambozen diepgevroren

100 gr poedersuiker opgesplitst

1/2 theelepel vanille-extract

120gr gesmolten witte chocolade

5 blaadjes gelatine

2 el water

180 ml volle room

1 el matchapoeder (Japan Beginners matcha)

1 tl matchapoeder'(Japan Beginners matcha)

 

RECEPT

Korst

Bekleed de zijkant van een 15 cm taartring of springvorm met bakpapier of een transparante taartkraag. Als je een taartring gebruikt, bekleed de bodem dan met een taartplank of ander plat oppervlak).

Roer in een middelgrote kom de koekkruimels samen met de gesmolten boter tot het goed gemengd is.

Giet de kruimels in de pan. Gebruik een glas met platte bodem om de korst op de bodem te drukken.

Zet de korst minstens 30 minuten in de koelkast terwijl je de cheesecake vulling maakt.

 

Cheesecake

Klop met een handmixer of een mixer met gardehulpstuk de roomkaas, de suiker en het vanille-extract tot een gladde massa.

Voeg gesmolten witte chocolade toe en klop tot het goed gecombineerd is.

Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water. Knijp de gelatineblaadjes uit, verwarm in de magnetron beetje water en los gelatineblaadjes al roerend op.

Giet de opgeloste gelatine bij het roomkaasmengsel en klop tot het goed gecombineerd is.

Klop in een aparte kom de volle room met 40gr poedersuiker tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de slagroom toe aan het roomkaasmengsel. Mix op lage snelheid met je mixer tot het goed gecombineerd is.

Verdeel een derde van het beslag in een aparte middelgrote kom. Dit wordt de witte laag met de frambozen swirl.

 

Samenvoegen

Zeef in een kommetje 1 el matchapoeder en voeg 2-3 el heet water toe. Roer om te combineren. Zeef het matchamengsel in tweederde van het beslag. Roer tot het goed gecombineerd is.

Giet het matcha beslag op de gekoelde korst. Spreid het voorzichtig uit tot een gelijkmatige laag. Gebruik een spatel om de bovenkant glad te strijken.

Laat 10-15 minuten bevriezen om de cheesecake op te stijven.

Giet de rest van het beslag over de afgekoelde matchacheesecake. Spreid het voorzichtig uit tot een gelijkmatige laag. 

Spreid de frambozen erover en gebruik een mes om via slingerende bewegingen een draaipatroon te maken met de frambozen.

Dek goed af en zet terug in de koelkast om minstens 4 uur of een nacht te koelen.

Haal de cheesecake uit de pan en verwijder voorzichtig de taartkraag. Strijk de rand glad met een spatel indien gewenst. Serveer en geniet!

alveus-tea-beginners-matcha-packaging.png
bottom of page